Verslo psichologija yra įdomi ir įvairi sritis. Šiame straipsnyje aptarsime, kas yra verslo psichologija, daugybė verslo psichologijos karjeros tipų ir verslo psichologo užduotys bei vaidmenys.

Verslo psichologija taip pat yra pelningas ir gerai apmokamas darbas, todėl mes išdėstysime išsilavinimą ir veiksmus, reikalingus norint tapti verslo psichologu, taip pat atlyginimą, kurį galite tikėtis, jei verslo psichologija jums tinka.

Kas yra verslo psichologija?

Verslo psichologija, taip pat žinoma kaip pramoninė-organizacinė psichologija, sujungia žmogaus psichologijos mokslą su praktiniu verslo taikymu, siekiant pagerinti darbuotojų darbo aplinką, pagerinti produktyvumą įmonėse ir organizuoti žmonių grupes įmonėse.

Kas yra verslo psichologas?

Verslo psichologas nagrinėja darbuotojus ir įmones, siekdamas pagerinti produktyvumą ir darbo aplinką. Verslo psichologas vertina įmonės tikslus, darbo strategijas ir darbuotojus, kad įvertintų tobulintinas sritis ir priemones.

Jie taip pat gali padėti įvertinti būsimus darbuotojus, siekiant užtikrinti, kad jie būtų tinkami vaidmeniui ir įmonei, ir gali kurti vadovavimo ir mokymo programas, kad įtrauktų naujus darbuotojus ir pagerintų įgūdžius darbo vietoje.

Pramoninė-organizacinė psichologija vs verslo psichologija

Nors terminai kartais vartojami pakaitomis ir paprastai sujungiami vaidmenys, yra skirtumas tarp pramoninės-organizacinės psichologijos ir verslo psichologijos.

Pramoninė-organizacinė psichologija yra sritis, kuri tiria darbo vietą ir mažų grupių teoriją ir taiko ją asmeniniams ir individualiems darbo vietos klausimams. Jame daugiausia dėmesio skiriama darbuotojams, įmonės kultūrai, produktyvumui, moralei ir komandos formavimas.

Kita vertus, verslo psichologija yra platesnė nei pramoninė-organizacinė psichologija ir taiko psichologinę praktiką ir teoriją dideliems klausimams. Tai gali apimti verslo strategijas, suinteresuotųjų šalių santykius, rinkos rezultatus ir verslo operacijas.

Šio straipsnio labui mes naudosime terminą verslo psichologija, kad apimtume abi šias šios srities sritis.

Verslo psichologija